Venomun devam filminde çikolata ve beyinleri yemek için özel bir arzusu vardır ve bunun arkasında bir nedeni var. 2018’in Venom’unun sonunda Tom Hardy’nin Eddie Brock’u, vücudunda yaşayan ortakyaşam Venom ile bir anlaşma yapar. İnsanlara karşı doyumsuz bir iştahı olan Venom’un kimseyi yemesine izin vermez. Eddie arzusunu yalnızca “çok, çok kötü insanlara” karşı kullanmasına izin verir. Venom kabul eder ve Eddie yaratığın açlığını bastırmak için biraz çikolata ve tost almaya gider. Burada da soygun gerçekleşir ve olaylar karışır hale gelir.

Aslında Eddie Brock’un ortakyaşamının önemli bir nedenden dolayı çikolataya ve beyine ihtiyacı var. Sony daha önce ilk filmin sonunda ortakyaşamın çikolata ve beyin sevgisini göstermişti. Eddie, Venom’un insanlara olan açlığını şekerli maddelerle bastırmaya çalışıyordu.

Venom’un hayatta kalması için beyin ve çikolata yemesi gerekiyordu. Marvel’ın çizgi romanları Venom’un bu iki maddeye biyolojik anlamda ihtiyacı olduğunu zamanında güzelce açıklamıştı. Çizgi romanlarda beyin ve çikolata, ruh halini olumlu yönde etkileyen ve Venom’un yaşaması için gerekli bir bileşik olan fenetilamin için başlıca kaynak olarak geçiyor. Yani anlayacağınız seride geçen çikolata ve beyin konusu, Venom 2’yi çizgi romanlara bağlayan ufak yollardan sadece birisi. Venom’un tarafından bakacak olursak çok hızlı bir sindirim sistemine sahip olması vücutta bu maddenin sürekli olarak eksilmesine yol açıyordu.

Bu maddenin vücutta eksik olduğunu varsayarsak yaşanacak şeyler şunlardır: dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu dahil çeşitli bozuklukları beraberinde getirir. Çikolatada gibi doğasında yüksek oranda feniletilamin bulunduran gıdaların tüketilmesi, sinirleri yatıştırır ve hatta mutluluk duygusu verir. İşte Venom tam da bu yüzden sürekli çikolata yemek istiyordu. (En azından Eddie Brock başka seçenek bırakana kadar.)