Film prodüksiyon programları, görsel efektlerin her zaman en uç noktada olmasını sağlar. Ancak bazen yapılan ufak hatalar izleyicilerin gözüne hemen çarpmasada sonradan kendini belli eder.
Bilgisayarla oluşturulan bu görüntüler, film izleyicilerinden ve eleştirmenlerden kötü bir izlenim alabilir ancak hemen kötü yaklaşmayın CGI, doğru kullanıldığında film yapımcıları için inanılmaz derecede değerli bir araçtır.

“Doğru kullanıldığında?” ifadesine dikkat edin. Bunun nedeni, efekt sanatçılarına işlerini düzgün bir şekilde bitirmeleri için giderek daha az zaman ayrılması ve bunun sonucunda da tamamlanmamış görsel efektlerin son kurguda yer almasıdır.
CGI saçmalıklarının büyük ekranda hatalara neden olmasından sorumlu olan sadece giderek sıkılaşan üretim programları değil. Yıllar geçtikçe, yönetmenler o sırada mevcut teknoloji (veya bütçe) ile gerçekten mümkün olmayan şeyleri başarmak için dijital efektlere de yöneldiler ve bu da kaçınılmaz olarak baş ağrılarına neden oldu.
O kadar konuştuk, peki CGI ne demek?
Günümüzde her içerik üreticisinin kullandığı green screen teknolojisinin gelişmiş halidir. Büyük bütçeli sinema filmlerinde efektlerin daha etkin ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Gelin hatalara bir göz atalım
X-Men Başlangıç: Wolverine

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı

Oyuncak Hikayesi

Fantastik Dörtlü

Hulk

Filmin yapımında 100’ün üzerinde sanatçıdan oluşan bir ekip çalıştı. Buna rağmen bir çok izleyici, ana karakterin
saçma görünmesi nedeniyle filmi görmezden geldi. Ancak, yaratıcılar bu film için bir devam filmi yaptılar ve 2008’de yayınladılar. Orijinal filmden çok daha başarılıydı.
Star Wars: Bölüm III – Sith’in İntikamı

Justice League

Bunun üzerine Henry Cavill kesmediği bıyıklarının CGI tekniğiyle silindiği açıklandı. Bu işlemin Prodüksiyon şirketine 25 milyon dolara patladığı söyleniyor.
Bonus-Recep İvedik 6
