On yıllardır gençlere yönelik filmler (Harry Potter veya Açlık Oyunları gibi), popüler genç yetişkin romanlarından ilham almıştır. Birçok başarılı gençlik filminin romanlarının uyarlaması olması, dizilerinde aynı şeyi yapmasını sağladı.

Filmlerden dizi uyarlamalarına geçiş, gençler için bir kazan-kazandır çünkü artık sezondan sezona büyümelerini izlerken sevdikleri karakterleriyle daha da fazla zaman geçirebiliyorlar. Dizilerin hikaye oluşturmak için daha fazla alanı olduğu için, kitabın hayranları genellikle filmlerde zaman kısıtlamaları nedeniyle favori bir sahnenin kaybının yasını tutmak zorunda kalmazlar. O halde dizilere bakmaya geçelim.

Bir Dizi Talihsiz Olay (2017-2019)

A Series of Unfortunate Events, roman serisini sinema ve diziye uyarlayan ender serilerden biridir. Lemony Snicket tarafından yazılan en çok satan kitap serisi 1999’da başladı, o zamandan beri on üç romana yayıldı.

E ile Anne (2017-2019)

Lucy Maud Montgomery’nin 1908’de en çok satan romanı Anne Of Green Gables, yaşı göz önüne alındığında garip bir uyarlama seçeneği gibi görünebilir, ancak Kanada’nın CBC ağı ve Netflix dizisi Anne with an E platfrom için harika bir seriydi.

Televizyon dizisi 2017’de yayınlanmaya başladı ve her iki şirket de diziyi iptal etmeye karar vermeden önce üç sezon sürdü. Genç yetim Anne Shirley’i takip eden dizi, ırkçılık ve din gibi daha derin meseleler hakkında yorum yapmaya geldiğinde oldukça özgürdü.

Dash Ve Lily (2020)

Dash & Lily, 2020’de Netflix’te yayınlanmaya başladığında klasik bir Noel televizyon dizisi gibi görüldü. Sekiz bölümlük dizi, sakladıkları kırmızı bir defter aracılığıyla arkadaş olan iki genç yabancıyı Dash ve Lily’yi merkezine alıyor.

Cuma Gecesi Işıkları (2006-2011)

Genelde kurgu dışı kitaplar her zaman en iyi uyarlamaları yapmakta zorlanır, ancak 1990’da HG Bissinger’ın Friday Night Lights adlı kitabı için harika bir şekilde uyarlanmış görünüyor. Kitap, yayımlandığı günden itibaren sinemaya ve ödüllü bir televizyon dizisine uyarlandı.

Dedikoducu Kız (2007-2012)

Orijinal Dedikoducu Kız öyle bir kült klasik haline geldi ki birçok kişi dizinin aslında aynı adl yayınlanan genç yetişkin roman serisine dayandığını unuttu. Seride yayınlanan 14 kitapla beraber, dizi yazarlarının kullanması için bol miktarda kaynak materyal vardı.

Alaska’yı Arıyorum (2019)

John Green’in popüler deli yürek genç yetişkin romanları büyük ekranda oldukça başarı elde etti. Roman, yatılı okula giderken Alaska’ya aşık olan bir genç Miles Halter’i anlatan bir mini diziye uyarlandı.

Birimiz Yalan Söylüyor (2021)

Karen M. McManus’un eseri New York Times’ın en çok satan genç yetişkin romanıydı. Birimiz Yalan Söylüyor, dizi uyarlaması alan en son seri kitabıydı. Dizi henüz çıkmamış olsa da, bu yıl içinde Peacock’da yayınlanacak. Belki de bu yazıyı okuduğunuzda yayınlanmış olur.

Tatlı Küçük Yalancılar (2010-2017)

Tatlı Küçük Yalancılar, 2010 yılında ABC Family/Freeform’da yayınlanmaya başladığında devasa bir gençlik dizisi haline geldi. Dizi, Sara Shepard’ın 16 romanla sonuçlanan aynı ada sahip en çok satan serisinin son birkaç romanını kaleme aldığı sırada yayınlanmaya başladı. Hatırlarsanız bu romanın bir türk versiyonuda çekilmişti, ancak ne yazık ki ömrü fazla uzun sürmedi.

Bebek Bakıcıları Kulübü (2020-?)

Bebek Bakıcıları Kulübü, 2020’de Netflix’te ilk kez sahneye çıkmadan çok önce, on yıllardır kitapçıların ve kütüphanelerin raflarına adeta hükmediyordu. 131 roman arasından seçim yapan dizi şovunun yazar ekibi, ilk sezonun ilk on bölümü için ilk on romanı kullanmaya karar verdi.

Vampir Günlükleri (2009-2017)

Vampir Günlükleri, 2009 yılında yayınlanmaya başladığında, The CW tarihinin en çok izlenen pilot bölümü haline geldi ve oldukça etki bıraktı. Romanda dizi gibi, New York Times’ın en çok satanı olarak yüksek onur aldı.

SONRAKİ:

IMDB’YE GÖRE TÜM ZAMANLARIN EN İYİ 10 DİZİSİ