Spider-Man: No Way Home’dan önce çizgi roman efsanesi ve Spider-Man yaratıcısı Stan Lee tüm MCU filmlerinde boy göstermişti. Marvel, ilk olarak Iron Man’de (2008) Stan Lee’yi ufak bir sahnede gösterdi. Lee, 2018’de ölmesine rağmen son görünümü Avengers: Endgame’de (2019) idi.
No Way Home filmi gerçek bir kamera hücresi koymadan Stan Lee’ye saygılarını sunuyordu. Filmde Doctor Strange’in büyüsünün dünyaya Peter Parker’ı unutturmasının ardından Parker, MJ’in ona birlikte geçmişlerini hatırlatmak için çalıştığı çörek dükkanını ziyaret eder. Sonunda MJ’in normal bir hayat sürmesine izin vermeye karar verir ve ona geçmişlerinden bahsetmeden ayrılır. Ancak senaryoda olay yerinde yaşlı bir müşteri de dükkanda belirir. Senaryo, bu kişinin Stan Lee benzeri olduğunu ortaya koyuyor. Asıl adı Ed Force olan oyuncu, Stan Lee’ye çok benzemese de karatere atıfta bulunması için düşünülmüş bir detaydı.

Aslında bakacak olursak filme gerçek bir Stan Lee cameosunu dahil etmek doğru olmazdı. Stan Lee’nin 20’den fazla MCU filminde yer almasıyla Marvel, Lee’nin imajını dijital olarak yeniden yaratmak veya başka bir oyuncunun vücudunda onun yüzünün deepfake versiyonunu kullanmak için bol miktarda görüntüye sahip. Ancak bu yöntemleri kullanmak nihai sonuca bağlı olarak ucuz ve tatsız hissettirecekti. No Way Home yönetmeni Jon Watts daha önce bir röportajda Endgame’in Stan Lee’nin son görünümünün olmasının “doğru hissettirdiğini” söylemişti.
Aktör Ed Force çizgi roman efsanesine sadece belli belirsiz benzediğinden, filmde bir başka gerçek Stan Lee benzeri yok ve Avengers: Endgame, Stan Lee’nin son cameosu olmaya devam ediyor. Ancak Spider-Man: No Way Home senaryosu, filmde gözükmeyen o anın bir Stan Lee referansı olduğunu yansıtıyor. Marvel, belli belirsiz Lee’ye benzeyen bir aktörü kullanarak tatsız görsel efektleri olmayan Spider-Man yaratıcısına saygılı bir selam veriyor.