Netflix, bundan yıllar önce Marvel’ın hitap ettiği PG-13 kitlesinin dışında şiddetli olduğu düşünülen sokak seviyesindeki bir avuç karakteri içeren diziler yapmak için Marvel ile ortaklık kurdu. Buradaki ana fikir, Netflix Marvel dizilerinin kaynak materyallerine sadık kalarak sinematik benzerlerinden daha karanlık ve daha cesur olabileceği fikriydi.
Marvel, The Defenders’daki kahramanları için MCU’nun 1. Aşama film şablonunu izledi. Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage ve belki de en çok tanınan Daredevil karakteri kendi hikayelerinde bireysel serilere sahipler. Daredevil Nisan 2015’te yayınlanan ilk gösteriydi ve onu sonbaharda Jessica Jones izledi. Luke Cage Nisan 2016’da gösterime girdi ve Iron Fist Mart 2017’de ilk kez sahneye çıktı. Hemen ardından bu kahramanlar The Defenders adlı bir ekip dizisi için bir araya geldi.
Çeşitli yaratıcı kararları ve diğer nedenler, bir zamanlar merakla beklenen bir diziyi ticari ve sanatsal bir hayal kırıklığına dönüştürdü. Tüm Marvel serileri The Defenders’ın ardından sadece birkaç sezon daha aldı. The Defenders’ın başarısızlığı Netflix dizileri için sonun başlangıcı gibiydi.
The Defenders Marvel İçin Bir Kumardı, Tıpkı Avengers gibi

Netflix’in birbirine bağlı dizileri en azından kağıt üzerinde başarılı olmak için düzgün bir yeterliliğe sahipti. Takım olarak The Defenders, The Avengers kadar ünlü değil, ancak diziler MCU filmlerinin yarattığı heyecan dalgasını destekleyebilir ve süper kahramanları daha olgun bir şekilde ele almaya hazır yerleşik bir izleyici kitlesini çekebilirdi. The Defenders’daki kahramanların hepsi yetenekleri, kişilikleri ve sorunları açısından benzersizdir ve çizgi romanlardan alınacak zengin bir kaynak materyale sahiptir. Bunun yanında R derecesini benimsemek bile diğer Marvel yapımlarından farklı olmasına yardımcı oldu.
The Defenders’ın Sorunları Daha Dizi Çıkmadan Baş Göstermeye Başlamıştı

Netflix’in 13 bölümlük dizi yapısı Marvel dizilerinin olay örgüsü ve karakterleriyle güzel vakit geçirmesini sağladı. Bununla birlikte Marvel filmlerinin hızlı temposunun aksine izleyiciler, sürelerinin çoğunu oluşturan göreceli aksiyon eksikliği ve tekrarlayan diyalog sahneleri nedeniyle hüsrana uğradı. Marvel şovlarının dövüş sahneleri genellikle kötüydü, çoğu zaman dublörlere veya inandırıcı olmayan dövüşleri gizlemek için hızlı kesit sahnelerine güveniyorlardı, zayıf aydınlatma ve koreografi eksiklikleri bu tekrarlayıcı unsurlara dahildi. Bunlar dizi ve film forum sitelerinde paylaşılan en yaygın düşüncelerden sadece birkaçıydı.
Bir Takım Eksiklikler Hayranların Gözüne Batmaya Başladı

The Defenders, diğer Netflix Marvel dizilerini gölgeleyen sorunlardan da muzdaripti. Her kahramanın benzer dövüş stilleri onları ilginç kılmak için gerçekten görsel bir ayrım elde edemedi. Bu olay ekibin yukarıda bahsedilen sivil kıyafetleri tarafından daha da engellendi ve loş dövüş sahnelerini öne çıkmaya başladı.
Netflix için Mağlubiyet, Disney İçin Galibiyet

Ancak bu olaylar karakterler için hikayenin sonu değildi. Charlie Cox’un Matt Murdock’u ilk MCU çıkışını Spider-Man: No Way Home’da yaptı ve Vincent D’Onofrio’nun Kingpin’i Hawkeye’a sürpriz bir görünüm sağladı. Kevin Feige ve Disney+, The Defenders’ın hatalarından ders aldı ve Aşama 4’ün dizileri, filmleri besleyen hikayeler ve karakterler oluşturdu, böylece tüm evrenin birbirine bağlı olduğunu hissettirdi. Netflix dizileri artık Disney+’da yayınlanırken son güncellemeler Daredevil 4. sezonun geleceğini belirtiyor. Marvel’in en azından bazı Netflix Defenders karakterlerine ikinci bir şans vermeye istekli olması, içerilerde bir yerde hala hikayelerinin potansiyeli olduğunun bir kanıtı olabilir.